7. Faza vrednotenja

Ob preklopu v naslednjo fazo (fazo vrednotenja) vidimo na strani spodaj prazno Poročilo o ocenah delavnice, iz katerega je razvidno, od katerega vrstnika bo študent prejel oceno (Prejete ocene) in kateremu vrstniku bo študent podelil oceno (Podane ocene).

Poročilo o ocenah delavnice

Ob vrednotenju izdelkov lahko izvajalci svojemu vrednotenju dodelite utež, in sicer z najvišjo vrednostjo 16. V našem primeru smo izbrali utež 4. Z utežmi navidezno ustvarite situacijo, da je izdelek ocenilo več ocenjevalcev. Glede na izbrano utež, ki je v našem primeru  4, so izdelek ocenili štirje ocenjevalci. Teža ovrednotenja je kasneje v poročilu označena z znakom @. Z utežjo omogočite, da ima vaše vrednotenje večjo težo in da se študentovo vrednotenje primerja z  »najbolj ustreznim«, kar omogoča ustrezno ocenjevanje njegovega vrednotenja. Več o tem v poglavju Faza ocenjevanja.

Nastavitev teže vrednotenja

Po izvedenih vrednotenjih je na sliki prikazano končno poročilo o prejetih in podanih ocenah:

 Poročilo o ocenah delavnice

Ob kliku na posamezno oceno se odprejo možnosti (Nastavitve vrednotenja), kjer lahko spremenite težo svojega vrednotenja ali vrednotenja izbranega študenta (Teža vrednotenja). Prvotno je nastavljeno na vrednost 1, za povečanje uteži pa izberete višjo število. Povozite lahko tudi oceno za vrednotenje (Povozite oceno za ovrednotenje), ki jo v fazi ocenjevanja izračuna Moodle.

 Nastavitve vrednotenja