6. Faza oddaje

6.1. Dodeljevanje izdelkov za vrednotenje

Ko vsi študenti oddajo izdelke, izberete način dodeljevanja izdelkov za medvrstniško preverjanje in število pregledov (število izdelkov, ki jih bodo študenti ocenili) v Faza oddaje > Dodelite prispevke. Izbirate lahko med tremi različnimi načini dodelitev, in sicer:

  • ročna,
  • naključna ali
  • načrtovana dodelitev.

V primeru izbire samodejnega preklopa na fazo vrednotenja uredite Načrtovano dodelitev izdelkov med študente.

Načrtovana dodelitev se ne izvede, če ročno preklopite delavnico v fazo vrednotenja pred rokom za konec oddaj. V tem primeru oddaje ponovno (ročno ali naključno) dodelite. Načrtovana dodelitev je posebej uporabna, če jo uporabite skupaj z nastavitvijo avtomatskega prehoda faz (Uredi nastavitve > Razpoložljivost).

Pri možnosti naključne dodelitve izberete število pregledov, ki ga je deležen vsak izdelek, ali število pregledov, ki jih izvede vsak pregledovalec. V našem primeru smo izbrali dva pregleda na izdelek/oddajo s strani študentov, v nadaljevanju pa bomo ročno dodali še izvajalca kot pregledovalca.

Izvajalci se lahko dodaste kot pregledovalci le, če imate dodeljeno vlogo udeleženca. Vlogo udeleženca dodaste v bloku Krmarjenje > Sodelujoči.

Nastavitve dodeljevanja prispevkov

Izvajalca je treba ročno dodati v seznam pregledovalcev za vsak izdelek (levi stolpec Prispevek udeleženca pregleduje). Opomba: po dodajanju izvajalca k posameznemu izdelku študenta, kliknete na gumb Prikaži vse sodelujoče in dodate izvajalca k naslednjemu izdelku. To ponavljate, dokler ne dodate izvajalca k vsakemu študentu.

Dodajanje izvajalca za pregledovanje izdelkov študentov