4. Urejanje bloka Level Up XP

4.7. Zavihek Lestvica

Lestvica je zavihek, ki je viden tudi udeležencu, udeleženki v skladu z nastavitvami, ki smo jih uredili pod zavihkom Nastavitve > Lestvica.

Na spodnjih slikah so prikazani različni možni scenariji (videzi) lestvice, kot jih vidijo udeleženci, udeleženke. Ob sliki je opis uporabljenih nastavitev za vsak primer.

Scenarij 1: Na lestvici na spodnji sliki so prikazani vsi udeleženci. V lestvici je uporabljen absolutni rang (stolpec Rang). Spomnimo, da absolutni rang pomeni dejanski trenutni položaj udeleženca, udeleženke. Vključena sta oba dodatna stolpca (Skupaj in Napredek). V prvem so izpisane dosežene točke, v drugem pa vrstica napredka s točkami, ki so potrebne za prehod na naslednjo stopnjo. 

Lestvica po prvem scenariju

Scenarij 2: Na lestvici na spodnji sliki je uporabljen relativni rang, kjer so prav tako prikazani vsi udeleženci. Vključena sta tudi oba dodatna stolpa (Skupaj in Napredek). Tokrat se namesto stolpca Rang v lestvici pojavi stolpec Razl., ki predstavlja relativni rang. Ta prikazuje razlike v točkah od dosežka udeleženca, udeleženke (ki lestvico opazuje in je zapisan v rumeni vrstici) do dosežka vsakega posameznega vrstnika v lestvici. Posledično imajo nižje uvrščeni negativne točke. 

Lestvica po drugem scenariju

Scenarij 3: Na lestvici na spodnji sliki je uporabljen relativni rang (stolpec Razl.) s prikazom enega soseda (tj. vidna sta udeleženca, udeleženki, kjer je eden uvrščen mesto višje in drug mesto nižje od udeleženca, udeleženke - če obstajata). Lestvica vključuje oba dodatna stolpca (Skupaj in Napredek). Ponovno se udeleženec, udeleženka, ki opazuje lestvico, nahaja oz. prepozna svojo uvrstitev v rumeno obarvani vrstici.

Lestvica po tretjem scenariju