4. Urejanje bloka Level Up XP

4.5. Zavihek Stopnje

V zavihku Stopnje določimo nastavitve, povezane z napredovanjem po stopnjah. Najprej je mogoče spremeniti nastavitev pogleda, ki ga imamo na strani. Na voljo sta dve možnosti: pogled v obliki seznama ali pogled v obliki mreže. Na sliki spodaj je izbran seznam.

  • Število stopenj [n]: Vnesemo število stopenj. Privzeta nastavitev je 10.
  • Določite točke [Ročno/Uporaba algoritma]: Za izračun točk, potrebnih za napredovanje po stopnjah, lahko uporabimo algoritem. Če želimo, pa lahko točke za dosego posamezne stopnje vnesemo ročno.
  • Baza algoritma [b]: Število točk, ki so potrebne za napredovanje na 2. stopnjo in hkrati osnova za izračun točk vseh nadaljnjih stopenj s pomočjo algoritma.
  • Koeficient algoritma [k]: Koeficient, na osnovi katerega se iz baze b izračunajo točke, potrebne za vse nadaljnje stopnje.

Pomembno: Pri uporabi algoritma določimo dve vrednosti (bazo b in koeficient k). Na začetku so vsi udeleženci na 1. stopnji [n1=0]. Število točk za dosego 2. stopnje je enako bazi algoritma [n2=b].

Število točk za dosego 3. stopnje [n3] in vsake nadaljnje se izračuna po formuli:

 n_3 = n_2 + b*k

 n_4 = n_3 + b*k^2

 n_5 = n_4 + b*k^3

...

Vsako stopnjo lahko poljubno poimenujemo. Dodamo lahko opis stopnje (npr. katera znanja in kompetence so značilne za dosego posamezne stopnje; tematsko oznako vsebine; motivacijsko pohvalo). Opis naj ne bo predolg. Udeležencem, udeleženkam bo opis stopenj viden pod zavihkom Informacije.